Brouwerij De Ambacht

Brouwerij de Ambacht is een initiatief van stichting de Wijnproevers. Deze gerenommeerde keten bestaat uit 29 zelfstandige slijterijen verspreid over het hele land.

Poster A3 ambacht

In de detaillistenbranche wordt onderscheidend vermogen vereist om de consumenten te kunnen blijven prikkelen. Dit vertaalt zich ook naar het speciale bieren segment. Met een sterk groeiend aanbod aan bieren kunnen ondernemers hun assortiment laten rouleren en continu blijven inspelen op een toenemende vraag aan diversiteit van bieren. Echter wordt de markt op dit moment overspoeld met “trendy” bieren, die allemaal een zeer uitgesproken smaakpallet hebben. Hop, hoppiger, en nog hoppiger lijken op dit moment de boventoon te voeren bij de nieuwe generatie bierbrouwers. Deze bieren worden uit nieuwsgierigheid vaak aangekocht, maar veelal eenmalig gedronken. Want door het continu groeiende aanbod kan er in dezelfde stijl weer een nieuw bier aangekocht worden.

Uit onderzoek blijkt dat consumenten wel trouw blijven aan een “vertrouwd”, “klassiek” en “ambachtelijk” bier. De gekende bierstijlen blond, dubbel, tripel en porter komen dan naar voren.

 

Brouwerij de Ambacht ziet het levenslicht in 2015 en met de moderne middelen wordt er eerbied getoond aan de klassieke bier en brouw-stijlen. Het assortiment bestaat op dit moment uit een licht blonde, zwaar blond, dubbel bruin en gouden tripel. Voor de porter liefhebbers is er ook een zwarte porter die met zijn gebrande licht zoete smaak eerbied toont aan de klassieke porter bieren.

De bieren worden gedronken uit een speciaal ontwikkeld glas dat mede door zijn vormgeving de geur en smaak van het bier optimaal laat gelden.

Geniet van onze mooie bieren en proost samen met ons op een mooi ambachtelijk bier!

Brouwketel De Ambacht